Fisksoppa Smögen

Fisksoppa är en maträtt som jag skulle kunna tänka mig att leva på. Det finns så många olika varianter och fisksorter man kan använda sig av och det är nästan alltid supergott! Godast är den som mamma brukar laga när vi är många som ska äta middag vid olika tillfällen. Det är ju enkelt att laga, uppskattad av dom allra flesta och som sagt lätt att variera sig med olika recept. Bilder och receptet har jag tagit från en annan blogg men den här ska lagas många gånger hemma hos oss. Fisk är ju dessutom hur nyttigt som helst.

 
 
(Till 5-7 personer)
 
1 finhackad gul lök
1 msk smör
1,5 l fiskbuljong
2 grovtärnade potatiser (eller 4 små)
2 tsk dragon
1 röd paprika i fina strimlor
10 cm purjolök i strimlor
1 morot (eller 2 små) i fina strimlor
2 dl grädde
300-400g torskfilé i tärningar
50-100g skalade räkor
½ citron
salt och peppar
några kvistar färsk dragon eller dill
 
Bryn löken i smöret tills den börjar få färg. Slå på buljong och lägg i potatis och dragon. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 5-7 minuter (beroende på bitarnas storlek). Mixa blandningen med en stavmixer i kastrullen (eller i en köksmaskin varefter soppan hälls tillbaka i kastrullen). Tillsätt paprika, purjolök, morot, grädde och fisken. Rör försiktigt så att fisken inte går sönder. Koka upp, smaka av med citron, salt och peppar. När fisken är kokt (det tar ca 4 minuter) tillsätts räkorna och kastrullen lyfts av från värmen. Servera genast och garnera med färsk dragon eller dill.
 
 





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus